Et nyt EU-direktiv stiller højere krav til bæredygtighedsrapportering. Selvom ESG (Environment, Social & Governance) i første omgang er målrettet større virksomheder (>500 ansatte), så vil mange SMV’er også blive påvirket. Den nye rapportering stiller krav til virksomhedernes værdikæder og dermed alle leverandører, der forsyner de større virksomheder. Som SMV’er vil I derfor i fremtiden oftere og oftere støde på kunder, der anmoder om ESG-oplysninger til brug for kundernes egne bæredygtighedsrapporter.

Læs mere her 

En ting er lovkrav et andet er, hvad der forventes fra både kunde- og medarbejderside. Flere og flere SMV’er forventes allerede i dag at have klare mål og handlingsplaner for deres ESG-indsats.

Jeg oplever mange er i fuld gang – mens andre hænger i bremsen. Spørgsmålet er, hvor længe der er råd til det? Jeg ville sætte det på agendaen i bestyrelseslokalet straks.

Se FSR’s anbefalinger til ESG-nøgletal her